středa 18. prosince 2013

Král

Damien Lannister

 

Nick: Nitroglycerin ● House: Lannister ● Age: 16 let ● Occupation: Král Západozemí


Historie

Předchozí král Západozemí byl jeho praděda Phillip, který se svou manželkou měl jednu dceru, Jinafire Lannister, co se vdala s Alecem Kingsley z bohaté rodiny v Králově přístavišti. Ti všichni byli blond. Největší šok proto byl, když necelý rok po Alecově smrti, se narodil jeden jediný syn, Damien, který ale blond nebyl. Poslední slova Jinafire, než zemřela, bylo celé jméno jeho pravého otce. Jak ale umírala, jeho jméno se ztratilo a bylo slyšet jen příjmení. Stark. To pro všechny byla celkem tvrdá rána, protože by to znamenalo, že se ke trůnu mají dostat Starkové. Phillip Lannister to zamítl a ze všech osob, co to o Damienovi věděli, přežil nejdéle, krom Damienova pobočníka. Nechal Damiena zavřít do jednoho křídla hradu v King's Landing, kam mu sehnal zhruba stejně starého vrstevníka, aby nebyl úplně sám a opatrovnici, která je oba vychovávala. Sám Phillip potom vycvičil jednu důvěryhodnou osobu, aby se stala Damienovým pobočníkem, až se dostane k trůnu. Celou dobu, co byl Damien zavřený, ho občas zbili za účelem, že u něj vytvoří xenofobii, což se jim podařilo a překvapivě se u něj vyvinul i Stockholmský syndrom, že i když může utéct, zůstane se svým věznitelem. Když zemřel Phillip Lannister, byl osmiletý Damien korunován Králem Západozemí, ale vládne za něj jeho pobočník. On, i přesto že už by mohl být svobodný, žije ve svých pokojích, hraje si s různými alchymistickými hračkami a nevylézá ven, protože se lidí bojí. Vlastně, krom jeho kamaráda, vychovatelky a pobočníka nikdo neví, jak vypadá. Damien poslouchá pobočníka, podepisuje, co je třeba a vlastně je mu celé Západozemí ukradené. Hodně lidí pochybuje, jestli Damien skutečně žije, když ho nikdy nikdo neviděl.


Schopnosti


Přesto, že byl Damien vychováván v několika větších místnostích a skoro osamotě, poslali k němu šermířského mistra, který ho po celkem velmi dlouhé době naučil práci s mečem, sice v tom Damien nevyniká, není v tom nejlepší, ale rozhodně s mečem umí. Jeho mistr byl pak popraven, protože Damiena viděl. Věc, se kterou se Damien narodil a kterou rozhodně nikdo jiný nemá, je jeho genialita, která se rovná Einsteinově. Skvěle pracuje s alchymistickými hračkami a vyrábí některé hodně jedovaté a nebezpečné věci. Kvůli svým pokusům se naučil ošetřovat i sám sebe. Protože se dost často nudil, tak si vytvářel různě překážkové dráhy jako dítě a to mu zůstalo až do teď, kdy je až překvapivě ohebný.

Vzhled


Na svůj věk je Damien celkem nízké postavy, která je zhruba okolo 170 centimetrů, vyšší rozhodně není. Přes všechno pohodlí, co mohl mít, má díky stresu a strachu z lidí trochu pohublou postavu, ale i přesto, jak vypadá, není slabý. Hlavu, kterou většině Lannisterů pokrývají medově zlaté prameny, má zdobenou černými havraními vlasy, které si vesele a vždy trčí do všech stran a nikdy nejdou upravit. Kůži má skutečně bledou, protože na slunce skoro nikdy nevychází. Oči modrozelené barvy má o něco větší, než by mít musel, takže na všechny lidi kouká s vykuleným pohledem, čímž může víc působit jako nakopnuté štěně, což se ke králi rozhodně nehodí. Nos má celkem malý a dost špičatý, celkem rád na něj šilhá. Rty má dost úzké a jen málokdy se usmívá, ale když už, tak má celkem dost sympatický úsměv.

Charakter


Jedná se o celkem introvertní osobu, která se lidí velmi bojí, díky čemuž má jen sakra málo přátel. Protože ho jeho pobočník chodí občas navštěvovat, počítá ho jako rodinu, ale to neví, že částečně ten pobočník může za to, že se bojí lidí. K blízkým lidem se chová mile a přátelsky, ale nikdy není otevřený. Ostatních lidí se hodně bojí a když je někde v bezpečí, kde na něj nějaký útočník (jakýkoliv neznámý člověk) nemůže, tak se rád hádá, protestuje a odmlouvá. Je celkem dost tvrdohlavý a když je nervózní, tak i dost nešikovný. Je to celkem srábek.



Žádné komentáře:

Okomentovat